Westerwolde: het best bewaarde geheim van Nederland! (lees meer op: www.volkskrant.nl/es-b02d0e98)

06-25183239

De Porrepoele

porrepoele@gmail.com

Kunst werkt...

in de tuin!


Kunst werkt... in de tuin!

Een middag in de tuin. In Porre's Toen.

Onze tuin als podium voor street art, beeldende kunst, muziek, gedichten. Onze tuin als bron voor kookkunst. Onze tuin als luisterplek, kijkplek, hangplek, eetplek, ontmoetingsplek. Dwaal rond, ga ergens zitten, laat je verrassen!

Kunst werkt. Altijd en overal. Er is grote en kleine kunst, in museale collecties, in de natuur en gewoon op straat. Kunst verbindt en brengt mensen in contact. En bovenal kan je er van genieten en blij van worden. Helemaal als dat ook nog eens gepaard gaat met wat lekkers. Uiteraard uit eigen keuken!

Om van dat alles te kunnen genieten, kan je je via onderstaand formulier aanmelden. Een ticket kost €10,00 per persoon. Dat is inclusief een hapje en een drankje. Na ontvangst van je betaling is de aanmelding definitief.

We wensen je alvast veel plezier!

Meet and Greet

In 2021 maakt PH1, Filipe Lourenço, de kikkerschilderingen op de Mooie Keet nr 1. Dit gebeurde in samenwerking met Stichting KunstwerkT NL.

Op 28 mei 2022 zal Filipe een derde schildering maken op de deur van de keet. Meet and Greet with the artist!

Kook-Kunst

Een tuinevent zou geen tuinevent zijn zonder lekkere hapjes en sapjes. En bij Street Art hoort Street food. Strijk neer in de tuin en geniet van het lekkers Uit de keuken van De Porrepoele!

Gedichtenhuisjes

Verspreid door de tuin vind je meer dan 50 gedichtenhuisjes. Deze maken een toernee door Groningen. Initiatiefnemer en dichter Sjoerd Visser vond zijn gedichten zo dakloos en timmerde gedichtenhuisjes. Zijn initiatief vond navolging. De huisjes zijn tot eind juni hier te zien.

Dichters en meer

Er zijn niet alleen gedichten om te lezen - er worden ook gedichten voorgedragen. Op verschillende plekken in de tuin ontmoet je dichters en woordkunstenaars. Joyce Bodewes, Rita Smits en Sjoerd Visser dragen voor uit eigen werk.


Daarnaast kunnen bezoekers een bijdrage leveren aan vouwgedichten.


Of een wens, gedachte of idee laten wapperen in de wind.
Koen Kunstwerken &

Ol Raive

Petra Koen, van Koen Kunstwerken, maakt bijzondere kunst. vaak wordt ze geïnspireerd door gevonden voorwerpen. In de tuin staan vijf al oudere objecten opgesteld, maar zal ook nieuw werk te zien zijn. Marco Dijktra van Ol Raive werkt met oud gereedschap. Van hem zijn twee dierfiguren aanwezig.


Muziek

Allerhande fluiters, zangers, brommers & zoemers. Die vormen het decor en zorgen voor achtergrondgeluiden. Maar soms zullen ze mengen met ándere muziek. In de tuin kan je luisteren naar: Ilona Smid (zang en ukelele), Bianca Holst (muzisch kunstenaar) en Margriet, Sjoerd & Greet (trio, licht klassiek)

Aanmelding Kunst werkt in de tuin, 28 mei 2022, 13.00-17.00 uur