Westerwolde: het best bewaarde geheim van Nederland! (Caspar Janssen in De Volkskrant)

06-25183239

De Porrepoele

porrepoele@gmail.com

Bed & Breakfast

De Porrepoele

Landelijk genieten

B&B De Porrepoele

In onze ruime en zonnige achtertuin hebben we een comfortabel gastenverblijf voor twee personen: een één-kamer appartement met eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. Het box-springbed staat garant voor een goede nachtrust en lekker bijslapen. Buiten een heerlijk terras met uitzicht over de tuin en het wijdse Groningse land, zodat je het buitenleven ten volle kunt ervaren. Er zijn mogelijkheden om buiten te koken en te eten, of om een vuurtje te stoken.

's Ochtends serveren we een lekker ontbijt, waar mogelijk met lokale en biologische producten. Graag verrast de kok je met versgebakken wafels, een smoothie of ... Op verzoek verzorgen we ook lunch(pakket) of diner.

Bedlinnen, bad- en keukendoeken, toiletartikelen en koffie & thee zijn standaard aanwezig. Voor onze gasten hebben we tevens twee fietsen beschikbaar. Voor lange-afstand-wandelaars hebben we een haal- en brengservice: we halen je op bij het eindpunt en brengen je naar het startpunt van je nieuwe etappe.

Eethoek

Eettafel met 2 comfortabele stoeltjes, om lekker aan te eten, te lezen, te werken of een spelletje te doen. Of om onder het genot van een glaasje weer eens uitgebreid bij te praten... Wat je ook doet: hier zit je goed!

Keuken

Je hebt een compleet ingerichte keuken met keramische kookplaat, combi-oven en koelkast tot je beschikking. Dus wil je liever volledig zelfvoorzienend zijn: ook dat kan!

Uitzicht

Je kijkt uit over onze tuin met de porrepoele en verder weg over de velden richting Tichelberg. Verbaas je over de prachtige wolkenluchten, de opkomende zon of de heldere sterrennachten.

Honden welkom, mits

We hebben twee honden (Oliie, een Spinone Italiano en Joep, een Grand Basset Griffon Vendéen), die als we thuis zijn ook vaak rondlopen in de omheinde tuin. Het zijn jachthonden met een sterke jachtpassie, waardoor de poorten altijd goed gesloten dienen te worden. Er zit veel wild, met name reeen, in de directe omgeving. Met enig geluk zie je wel een groepje langskomen, vanuit de B&B.

Gasthonden zijn in overleg welkom, mits het géén ongecastreerde reuen zijn en ze sociaal zijn naar mensen en dieren.

De Porrepoele

Ollie & Joep, op een bevroren porrepoele

Tuin Porrepoele

Ollie en Joep in de tuin met gasthond

Wandelomgeving Porrepoele

Terwijl de baasjes een dagje weg zijn, gaat de gasthond mee wandelen.

Honden welkom bij De Porrepoele

Ollie en Joep, samen met vier gasthondjes