Westerwolde: het best bewaarde geheim van Nederland! (lees meer op: www.volkskrant.nl/es-b02d0e98)

06-25183239

De Porrepoele

porrepoele@gmail.com

Bed & Breakfast

De Porrepoele

Landelijk genieten

B&B De Porrepoele

B&B De Porrepoele is gesitueerd In onze ruime en zonnige achtertuin. Het is exclusief voor twee personen: een één-kamer appartement met goed ingerichte keuken, een eethoek en een boxspringbed welke garant staat voor een goede nachtrust en lekker bijslapen. En-suite je eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. Buiten heb je de beschikking over een heerlijk terras met uitzicht over de tuin en het wijdse Groningse land, zodat je het buitenleven ten volle kunt ervaren. Er zijn mogelijkheden om buiten te koken en te eten, of om een vuurtje te stoken.

's Ochtends serveren we een lekker ontbijt, waar mogelijk met lokale en biologische producten. Graag verrast kok Geerte je met versgebakken wafels, een smoothie of ... Geen zin om zelf boodschappen aan te halen of te koken? Met plezier verzorgen we ook een lunch(pakket) of diner. Vanzelfsprekend houden we rekening met dieetwensen.

Bedlinnen, bad- en keukendoeken, toiletartikelen en koffie & thee zijn standaard aanwezig. Voor onze gasten hebben we tevens twee fietsen beschikbaar. Voor lange-afstand-wandelaars hebben we een haal- en brengservice: we halen je op bij het eindpunt en brengen je naar het startpunt van je nieuwe etappe.

Eethoek

Eettafel met 2 comfortabele stoeltjes, om lekker aan te eten, te lezen, te werken of een spelletje te doen. Of om onder het genot van een glaasje weer eens uitgebreid bij te praten... Wat je ook doet: hier zit je goed!

Keuken

Je hebt een compleet ingerichte keuken met keramische kookplaat, combi-oven en koelkast tot je beschikking. Dus wil je liever volledig zelfvoorzienend zijn: ook dat kan!

Uitzicht

Je kijkt uit over onze tuin met de porrepoele en verder weg over de velden richting Tichelberg. Verbaas je over de prachtige wolkenluchten, de opkomende zon of de heldere sterrennachten.

Honden welkom, mits

We hebben zelf twee honden (Ollie, een Spinone Italiano en Joep, een Grand Basset Griffon Vendéen), die als we thuis zijn ook vaak rondlopen in onze omheinde tuin. Het zijn jachthonden met een sterke jachtpassie, waardoor de poorten altijd goed gesloten dienen te worden. Er zit namelijk veel wild, met name reeën, in de directe omgeving. Met enig geluk zie je wel een groepje langskomen vanuit de B&B.

Gasthonden zijn in overleg welkom, mits het géén ongecastreerde reuen zijn en ze sociaal zijn naar mensen en dieren. Wanneer de honden een klik hebben met elkaar, kan ook voor de gasthond(en) gebruikt gemaakt worden van de hele tuin, zodat daar lekker gespeeld en gerend kan worden.

De Porrepoele

Ollie & Joep, op een bevroren porrepoele

Tuin van De Porrepoele

Ollie en Joep in de tuin met gasthond

Wandelomgeving Porrepoele

Terwijl de baasjes een dagje weg zijn, gaat de gasthond mee wandelen.

Honden welkom bij De Porrepoele

Ollie en Joep, samen met vier gasthondjes