Westerwolde: het best bewaarde geheim van Nederland! (lees meer op: www.volkskrant.nl/es-b02d0e98)

06-25183239

De Porrepoele

porrepoele@gmail.com

Paddentrek

Op pad!


Ontdek Westerwolde

Westerwolde is een prachtig gebied en Geerte vindt het erg leuk om mensen iets meer te laten zien van het gebied. Dingen, die je anders misschien niet gezien zou hebben.

In 2017-2018 heeft ze de Natuurgidsenopleiding van IVN gevolgd en afgerond. Gedurende de opleiding is haar fascinatie voor mieren ontstaan.

Voor gasten en niet-gasten biedt Geerte kleinschalige excursies aan onder de naam Paddentrek. Daarnaast verzorgt ze groepsexcursies voor Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en wandelingen voor Noord Nederland Te Voet (als onderdeel van een arrangement). Op verzoek verzorgt ze lezingen of presentaties over mieren.

Bij de eigen excursies is het mogelijk om maatwerk te leveren en nauw aan te sluiten op de interesses van de deelnemer(s). In zijn algemeenheid geldt, dat het om de ervaring en beleving gaat, niet om zoveel mogelijk meters te maken. Gemiddelde tijdsduur is 2 uur.

Bij Paddentrek-excursies kan gebruik gemaakt worden van gezamenlijk vervoer (camper). Bij alle wandelingen wordt koffie / thee / lekkers aangeboden, eventueel in de camper. De kosten van een Natuurexcursie bedragen € 20,00 per persoon. Voor groepen geldt een aangepast tarief.

Het is ook mogelijk om de wandeling af te sluiten met een lunch of warme maaltijd, in Porre's Toen.

Je kunt je onderaan deze pagina aanmelden voor een excursie.

Ter Wupping

Dal van de Ruiten Aa

Het Dal van de Ruiten Aa: als je in Westerwolde bent, ontkom je er niet aan. Sinds 2020 slingert de beek weer. Langs de beek liggen de grotere esdorpen van Westerwolde, met daar tussenin verspreide boerderijen, gras- en akkerlanden, heidevelden en vennen, oude bossen, nog meer beeklopen, steilranden, essen en houtwallen. Een prachtig kleinschalig landschap met een eeuwenoude geschiedenis.

Geerte verzorgt rondwandelingen rondom Ter Wupping, Smeerling, Ter Borg en/of Ter Apel.

Spoorzoeken

Vlakbij de B&B ligt midden in een landbouwareaal een klein bosje. Bij de ontginningen in het begin van de 20e eeuw is dit stukje grond om onduidelijke redenen niet volledig afgegraven. Langs de voorzijde ligt nog een kleine wal van hoogveen - Geerte neemt je mee terug naar de barre verveningstijd.

Nu is dit bosje Wieke 25 vooral belangrijk voor dieren: zij vinden hier een schuil-, eet- en rustplaats. Een ideale plek om diersporen te zoeken!

Mieren

Google op mieren en je vind talloze manieren om ze te bestrijden. Maar mieren zijn voor Geerte niet zo zeer lastig, maar boeiend en nuttig! De aanwezigheid van mieren in een bos zegt iets over de kwaliteit van een bos en de biodiversiteit. Daarmee zijn we er niet, want mieren zijn ook om zichzelf interessant: als stedenbouwers, veehouders & akkerbouwers, afvalverwerkers en meer. We gaan naar ze op zoek!

Deze excursie wordt alleen aangeboden in de periode maart-september. Als de dagen korter en kouder worden, gaan de mieren in winterslaap en laten ze zich niet/weinig zien.

De Mooie Muren van Stadskanaal

In 2021-2022 werden zes gevels in Stadskanaal voorzien van fantastische kunstwerken door internationale muralisten. Geerte voorzag alle muren van een bijpassend hapje. Kom kijken, luisteren en proeven! De rondleiding duurt ongeveer 1-1,5 uur. De kosten bedragen € 10,00 per persoon. Je kunt je hieronder aanmelden.

Marcus Gomad Debie

Michel Velt

Nina Valkhoff

Kitsune

BKFoxx

Case Maclaim

Nina Valkhoff aan het werk

Uit de keuken van De Porrepoele

Augmented Reality bij de muur van Marcus GOMAD Debie

Uitbreiding schildering Mooie Keet in 2022

Verfrestanten

Aanmelding Natuurexcursie / Mooie Muren

Naam
Aantal personen
Email-adres